Babacan'dan Akşener - Kılıçdaroğlu görüşmesi yanıtı: Gayet doğal bir görüşme, Altılı Masa dağılacak lafla

Gayet doğal olan liderler arasındaki görüşmelerin sürekli bir sorun kaynağı, sorun çözümü olarak konumlandırılmasını, liderlerin her görüşmesine farklı anlamlar yüklenmesini doğru görmüyorum.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dünkü görüşmesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Gayet doğal olan liderler arasındaki görüşmelerin sürekli bir sorun kaynağı, sorun çözümü olarak konumlandırılmasını, liderlerin her görüşmesine farklı anlamlar yüklenmesini doğru görmüyorum. 6 ayrı parti var, tabii ki görüş farklılıkları olacak ama bu görüş farklılıklarını bazen liderler, bazen de komisyonlar oturup konuşa konuşa çözüyoruz. 'Altılı masa çatladı, dağılacak', hiç bu tür laflara prim vermeyin çünkü şu anda Türkiye'deki iktidarın tek alternatifi bu altılı masadır. Bütün bu tartışmaları yapanlara diyorum ki 2018'e bakın ders alın, aynı hataları tekrar etmeyelim. Altılı masa olarak ortak bir adayla, ortak bir politika setiyle bu seçimlere hep beraber hazırlanalım."

Anayasa değişiklik teklifine ilişkin soruyu da yanıtlayan Ali Babacan, teklifte bazı hatalar gördüklerini belirterek, "Temel haklar bir referandum konusu haline getirilmemeli." ifadesini kullandı.

Çocuk istismarı ile ilgili bir soru üzerine de Babacan, "Bu çocuk istismarı ile mücadele çok çok önemli ama çocuk istismarını sadece belli yapılarla özdeşleştirmeyi de ben doğru bulmuyorum, çocuk istismarına karşı mücadele edilecekse her yerdeki çocuk istismarı ile mücadele etmek lazım. Devletin de elindeki denetim mekanizmasını adamakıllı kullanması lazım." değerlendirmesini yaptı.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi çalışmalarına ilişkin soru üzerine Babacan, şunları kaydetti: "Biz kendi içimizde başlattık. Altılı masada başlamadı henüz. DEVA Partisi içinde bir istişare süreci başlattık. Çok sistematik bir şekilde yürütüyoruz. Masada çatlak falan, ben böyle şey beklemem. Altılı masa boşuna kurulmadı, seçimi kazanmanın yolu işbirliğinden geçiyor. Mevcut sistemde seçimi kazanıp sonra sistemi değiştirmek gerekiyor. Bunun yolu işbirliği, biz Türkiye kazansın istiyoruz. 6 partiden her birinin Türkiye kazansın diye hareket etmesi gerek."

Babacan, bir soru üzerine, "Çoklu aday, ortak aday belirlemeyi becerememek demek bana göre." değerlendirmesini yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"
İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi