Babacan'dan genç intiharları tepkisi: Ülke şartlarını değiştirmek zorundayız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fırat Üniversitesi'nde okuyan Muhammet Temel'in KYK yurdunda intihar ettiği haberi üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak olaya tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fırat Üniversitesi'nde okuyan Muhammet Temel adlı öğrencinin kaldığı KYK yurdunda intihar ettiği haberi üzerine sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak olaya tepki gösterdi. Babacan, gençlerin yaşama sevincini kaybeden ülke şartlarının değişmesi gerektiğini vurgulayarak Muhammet ve benzeri gençlerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için çözümler üretilmesi gerektiğini belirtti.

Gençlerin sorunlarını ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade eden Babacan, siyasetçilerin gençleri sadece oy kaynağı olarak değil, toplumun ana unsuru olarak görmeleri ve onların yaşadığı sorunlara gerçek çözümler üretmeleri gerektiğini söyledi. Babacan, gençlerin yaşam sevinçlerini kaybetmelerine neden olan kötü politikalar ve siyasi manevralar yüzünden umutsuzluğa kapıldıklarını ifade etti.

Ayrıca, Babacan paylaşımında üniversite öğrencisi Muhammet'in intiharının ardından yapılan Z kuşağı anlatılarının gençlerin gerçek sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunu, siyasetin gençleri sadece oy pusulasından ibaret görmemesi gerektiğini vurguladı. Babacan, gençlerin sorunlarının ertelenemez olduğunu belirterek, onları yaşama sevincini kaybetmelerine neden olan şartların değişmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu