Babacan'ın Erdoğan'a yönelik Merkez Bankası sorusu: Faiz politikasını destekliyor musun?

DEVA Partisi lideri Babacan, Kocaeli'de düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikaları ve faiz kararlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Babacan, Erdoğan'a Merkez Bankası'nın mevcut faiz artırım politikasını doğru bulup bulmadığını sordu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli'de düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları ve özellikle faiz kararları hakkında eleştirilerde bulundu.

Babacan, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların sorumlusu olarak Erdoğan'ı işaret ederek, "Koskoca ülke, 85 milyon insan açlık ve yokluk içindeyken, Cumhurbaşkanı'nın bu sorulara yanıt vermesi gerekiyor," dedi.

ERDOĞAN'A MERKEZ BANKASI SORUSU

Babacan, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına referansla, Erdoğan'ın bu kararların arkasında durup durmadığını sorguladı. "Sayın Erdoğan, eğer Merkez Bankası kararlarının arkasındaysanız, çıkın ve açıklayın. Yoksa, yanlış olduğunu düşünüyorsanız gereğini yapın," ifadelerini kullandı. Babacan, Erdoğan'ın bu konuda sessiz kaldığını ve konuşacak yüzünün olmadığını iddia etti.

DEVA Partisi lideri, ekonomideki mevcut durumu "Erdoğan sebep, yüksek faiz sonuç. Erdoğan sebep, yüksek kur sonuç. Erdoğan sebep, yüksek enflasyon sonuç" şeklinde özetleyerek, Erdoğan'ın politikalarının Türkiye ekonomisindeki olumsuz gelişmelerin ana sebebi olduğunu vurguladı.

ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR BİR YÖNETİM

DEVA Partisi lideri, ekonomik zorlukların aşılması için şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının önemine dikkat çekti.

Babacan, "Sustukça, kaçtıkça biz peşinden kovalayacağız. Vatandaşlarımıza faiz artıranın kendisi olduğunu hatırlatacağız" diyerek, hükümetin politikalarına karşı mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada
İYİ Partili Türkoğlu, Sinan Ateş'in fotoğrafını Meclis kürsüsüne taşıdı
AK Parti anketinden dikkat çeken sonuç
Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır