Babası Turgut Altınok AKP ile anlaşınca İyi Parti''den istifa etti

AKP’nin Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı''na Turgut Altınok’u aday göstermesi bekleniyor. Bir süre önce kızı Ayça Altınok’u İyi Parti yönetimine taşıyan Altınok, yerel seçim için AKP ile anlaşınca kızı da İyi Parti’den istifa etti. Ayça Altınok''un rozetini takan Akşener törende onu, "Efsane belediye başkanının kızı" şeklinde tanıtmıştı.

Daha önce AKP’de siyaset yapan ve 2004-2009 yılları arasında da Keçiören Belediye Başkanı olan Turgut Altınok’un yeniden bu partiden aday gösterilmesi bekleniyor. Altınok 2014 yerel seçimleri öncesinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le anlaşamayınca kenara çekilmişti. Bu kez Gökçek gidip Altınok’un yeniden AKP’den adaylığı gündeme gelince,19 Haziran tarihinde İyi Parti’ye katılan kızı Ayça Altınok da partisinden ve GİK üyeliğinden istifa etti.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre Altınok’un ismi İyi Parti’den adaylık için de geçiyordu. Bunun işareti de 24 Haziran seçimlerinden önce verildi. Kızı Ayça Altınok, 19 Haziran tarihinde İyi Parti’ye katıldı. Rozetini de Genel Başkan Meral Akşener, “Efsane belediye başkanının kızı” diyerek taktı. Ayça Altınok Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi yapıldı. Ancak baba Altınok’un tekrar AKP ile anlaşması üzerine kızının İyi Parti günleri de sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"