Babasının Aracını Kaçıran Çocuk, Şehirde Alarma Sebep Oldu

Aksaray'da 14 yaşındaki bir çocuk, babasının aracını kaçırarak polisin "Dur" ihtarına uymayınca, şehirde büyük bir kovalamaca başlatarak emniyeti alarma geçirdi.

Aksaray'da, babasının aracını çalan ve polisin "Dur" ihtarına uymayan 14 yaşındaki bir çocuk, şehri alarma geçiren bir kovalamacanın ardından yakalandı. Olayın ardından çocuk ve babasına toplamda 30 bin 477 TL ceza kesildi.

Zafer Mahallesi Nevşehir Caddesi'nde gece yarısı meydana gelen olayda, rutin devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 68 ADS 868 plakalı hafif ticari araca "Dur" ihtarında bulundu. Ancak sürücü, polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Ardından başlayan kovalamaca, Aksaray sokaklarında polis ekibi tarafından gerçekleştirilen anonslarla şehrin alarma geçmesine neden oldu.

Yarım saat süren kovalamacanın ardından araç Şamlı Mahallesi'nde yakalandı. Araçtan indirilen sürücü ve yanındaki arkadaşı, kimlik kontrolünde 14 yaşındaki B.Y. ve B.G. isimli çocuklar olarak belirlendi. Gözaltına alınan çocuklar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, sürücü B.Y.'ye "Dur ihtarına uymamaktan" bin 507 TL, "Tehlikeli şerit değiştirmekten" bin 507 TL, "Makas atarak seyretmekten" bin 507 TL, "Ehliyetsiz araç kullanmaktan" 12 bin 978 TL ceza keserken, araç ruhsat sahibi olan babasına da 12 bin 978 TL olmak üzere toplamda 30 bin 477 TL ceza uygulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı