Babasının şehitliğine düştü dediler, 4 yıllık maaşını geri istediler

Yaşar Tüylü, babasının ölümüne ilişkin davada sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmesi üzerine görevinden alınarak yaklaşık 3,5 yıl ödenen maaşı geri istendi.

Diyarbakır’da imamlık yapan babası Bekir Tüylü’nün Hizbullah üyeleri tarafından 1995’te öldürüldüğü gerekçesiyle şehit sayılması ile devlet memuru yapılan Yaşar Tüylü, babasının ölümüne ilişkin davada sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmesi üzerine görevinden alınarak yaklaşık 3,5 yıl ödenen maaşı geri istendi.

KARAR YARGIDAN DÖNDÜ

 

Konuyu yargıya taşıyan Tüylü’nün memuriyete iadesine karar verildi. Tüylü’nün avukatı Emrullah Gözcü, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Müvekkile 4 yıl sonra ‘Pardon senin babanı şehit edenler delil yetersizliğinden beraat etti, senin memuriyet de gitti’ demişler ardından da o 4 yıl çalışarak alnının teriyle aldığı maaşları faiziyle iade istemişler. Bir kişi nasıl bu şekilde mağdur edilir insan anlam veremiyor. Bu haksızlığa açtığımız davayı kazandık hem baba şehit sayıldı hem de memuriyetini geri kazandık. Aldığı maaşları faiziyle geri almak için açtıkları dava devam ediyor. İnşallah onu da yakın zamanda kazanacağız. Yaşar bey şu anda memur olarak çalışmaya devam ediyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbullular dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Simge'den Beşiktaşlıları kızdıracak o açıklama!
Tunç: İsrail'in Gazze Saldırılarına Adalet Çağrısı
Güçlü Rüzgarın Etkisi Düzce ve Adana'da Hasara Neden Oldu
Dodurga-İskilip Yolunda Toprak Kayması: Çatlaklar Oluştu, Yol Tek Şeritten Açıldı