BAE heyetindeki üst düzey yetkili: İşin açıkçası bu kadar iyi geçmesine biz de biraz şaşırdık

"Bazı sorunlar çözülmez, sadece ortadan kaybolur"

HaberTürk yazarı Kübra Par, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyaretinin "beklentilerin de ötesinde bir sıcaklıkta geçtiğini" söylerken, "Öyle ki Türk heyeti BAE tarafından neredeyse abartılı bir ilgiyle karşılandı. Erdoğan'ın makam aracı Kasr El Vatan Sarayı'na girerken, gösteri uçakları ve top atışlarıyla bir karşılama töreni düzenlendi" dedi. 

Par, heyete katılan bir üst düzey yetkilinin, “İşin açıkçası bu kadar iyi geçmesine biz de biraz şaşırdık” dediğini aktardı. 

Par, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Peki ne oldu da düşmanlaşma derecesine gelen ilişkiler kısa sürede yeniden normalleşti? Konuştuğum yetkili bu soruya esprili bir yanıt verdi: 'Wittgenstein’ın dediği gibi; bazı sorunlar çözülmez, sadece ortadan kaybolur.'

Aslında her iki ülkenin de yeni bir sayfa açmak için kendine göre nedenleri vardı. Türkiye açısından bu hem başta Doğu Akdeniz olmak üzere dışarıdan çevrelenmekten ve giderek yalnızlaşmaktan kurtulma arzusu hem de yabancı yatırımcı ihtiyacına dayanıyor diyebiliriz. BAE’nin attığı adımın arkasındaki en büyük sebep ise galiba Trump sonrası dönemde daha realist bir dış politika geliştirme arzularından kaynaklanıyor.

Par, Türkiye'nin dış politika konusunda yeni bir sürece girdiğini, İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile eşgüdümlü olarak barıştığını söylerken, "Kısacası, Yunanistan’ı saymazsak 2022’de çok gerilimli olduğumuz bir ülke kalmayacak gibi. Bütün bu olup bitenin iç siyaset açısından tercümesi şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023’e dışarıda gerilim cephelerini azaltarak girecek. Körfez yatırımları da beklediği düzeyde olursa ekonomide yaşanan bunalımı hafifleterek seçim sürecine bugüne kıyasla daha avantajlı girmeyi planlıyor olabilir" düşüncesini dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var