BAE, IMF ve Dünya Bankası toplantılarının ev sahipliği adaylığından Katar lehine çekildi

Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE), 2026 senesinde düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası toplantılarının ev sahipliği adaylığından Katar lehine çekildiğini deklare etti.

Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE), 2026 senesinde düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası toplantılarının ev sahipliği adaylığından Katar lehine çekildiğini deklare etti.

Katar Emirlik Divanından meydana getirilen yazılı açıklamaya nazaran, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan telefon görüşmesi gerçekleştirmiş oldu.

Görüşmede, "iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri ve bu ilişkileri geliştirmenin yollarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası alandaki gelişmeler" ele alındı.

Al Nahyan, Emir Temim ile görüşmesinde 2026 senesinde gerçekleştirilecek IMF ve Dünya Bankası toplantılarının Katar'da düzenlenmesine destek verdiğini bu nedenle organizasyona ev sahipliği yapma adaylığından Katar lehine çekildiklerini ifade etti.

Katar Emiri ise "Kardeş BAE Devlet Başkanı'na, bu toplantılara ev sahipliği yapma mevzusunda Katar'a verdiği destekten dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
Kayseri, ünlü peyniri artık yerli olarak üreterek İtalya'ya rakip olacak!
20 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları