Bağdat Caddesi'nde ölümlü kazanın sanığı Efe Bardakçı tahliye edildi

Bağdat Caddesi'nde 30 Nisan tarihinde peş peşe meydana gelen çifte kazada keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasına...

Bağdat Caddesi'nde 30 Nisan tarihinde peş peşe meydana gelen çifte kazada keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, mahkeme, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı'nın(22) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı yer almazken, tutuksuz sanık Ezgi Aydın ve taraf avukatları hazır bulundu.

TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmada söz alan sanık Orkun Efe Bardakçı'nın avukatı Muhammet İbrahim İnan müvekkilinin 3,5 aydır tutuklu olduğunu, delillerin toplandığını ve delil karartma ihtimalinin söz konusu olmadığını ileri sürerek müvekilinin tahliyesini talep etti.

Tahliye talebini değerlendiren mahkeme, delillerin toplanmış olması, sanığın sabit ikametgah sahibi bulunması ve dosyada kaçacağını gösterir delil bulunmaması ve tutuklamanın bir tedbir olması hususlarını dikkate alarak Orkun Efe Bardakçı'nın tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Tahliye kararının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan, sanığın tahliye edilmesine itiraz edeceklerini belirterek, "Adalet yerini bulmadı. Peşini bırakmayacağız, adaleti aramaya devam edeceğiz. Biz burada başka canlar da yanmasın diye bulunuyoruz" dedi.

Okan Arıkan ailesinin avukatı Kenan Tandoğan ise: "Nöbetçi hakim olmasına rağmen, sanığı tahliye ettirdi. Ne kadar incelediğini bilmiyoruz. Ben böyle bir tahliye beklemiyordum. Adam kaçıp gitse ceza yatmayacak. Maalesef Okan'ın ailesi çok üzgün bu durumda'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı
"Adana'da 20 Yıl 7 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Cezaevi Firarisi Yakalandı"
Karısını Öldüren Şahıs, Samsun'da Polise Teslim Oldu!