Bağdat'ta sokağa çıkma yasağına rağmen protestolar sürüyor

Irak'ın başkenti Bağdat’ta dün hükümet tarafından ‘geniş kapsamlı sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmesine rağmen protestolar devam etti. 4 gündür

Irak'ın başkenti Bağdat’ta dün hükümet tarafından ‘geniş kapsamlı sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmesine rağmen protestolar devam etti. 4 gündür süren eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e ulaşırken, binden fazla da yaralı olduğu duyuruldu.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve hükümetin ekonomi politikaları sebebiyle ülkenin çeşitli yerlerinde devam eden protesto gösterilerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e yükselirken, yaralı sayısı da bini geçti. Protesto gösterileri sırasında güvenlik güçlerinin eylemcileri dağıtmak için gerçek mermi ve biber gazı kullandığı görüldü. Dün ilan edilen geniş kapsamlı sokağa çıkma yasağının etkili olmadığı, eylemcilerin hükümeti protesto etmek için yine sokaklarda olduğu bildirildi.

YOLSUZLUKLA SUÇLANAN BİN MEMUR GÖREVDEN ALINDI

Irak Yolsuzlukla Mücadele Konseyi, daha önceden yolsuzluktan hükümlü olan ancak görevine devam eden bin memuru görevden aldı. Başbakan Adil Abdülmehdi’nin başkanlık ettiği konsey toplantısında, haklarında “zimmete mal geçirmek, kamu malına zarar vermek ve haksız kazanç sağlamak” suçlarından bin memurun görevden alındığı açıklandı. Hükümet tarafından atılan bu adım, protestoların azaltılmasına yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı