Bağımlılık Türlerine Dönük Bilinçaltı Testi: Kedileri mi, Köpekleri mi Gördünüz?

Bağımlılık birçok şekilde karşımıza çıkabilir. İki kedi mi gördünüz, yoksa uzun kulaklı bir köpek mi? Bu bilinçaltı testi, bağımlılık türlerinizi anlamanıza yardımcı olabilir. İçsel güven mi, yoksa hedonistik eğilimler mi? Test sonuçları sizi şaşırtabilir!

Bağımlılık, birçok farklı biçimde ortaya çıkabilir. Kimi insanlar sigara ve kahveden vazgeçemezken, kimileri alkolden veya tatlıdan vazgeçemez. Bazıları tüm gece bilgisayar oyunu oynamayı severken, diğerleri belirli bir kişiye odaklandıklarının farkına bile varmazlar.

GÖRÜNTÜYE BAKIN: İLK FARK ETTİĞİNİZ NE?

Aşağıdaki resme bakın – İlk olarak hemen ne görüyorsunuz? Görüntüye bakmak değil, ilk fark ettiğiniz görüntüyü anında yakalamak önemlidir. Bilinçaltı bu şekilde çalışır, yani güvenirseniz sonuç doğru olacaktır.

İKİ KEDİ GÖRDÜYSENİZ:

Eğer iki kedinin yan yana oturduğunu görüyorsanız, büyük ihtimalle bağımlı bir insan değilsiniz. Kendinize güveniyorsunuz, hedefleri nasıl belirleyeceğinizi ve onlara nasıl ulaşacağınızı biliyorsunuz. Çıkarlarınızı savunabiliyor ve alanınızı koruyabiliyorsunuz. Ve en önemlisi, çok sorumlu bir insansınız ve eylemlerinizin olası tüm sonuçlarının farkındasınız. Topluma açıksınız, kurallara göre yaşamayı biliyorsunuz, hayatınızı kontrol ediyor ve bunun sorumluluğunu üstleniyorsunuz.

KÖPEK GÖRDÜYSENİZ:

Resimde uzun kulaklı bir köpek görüyorsanız, bilinçaltınız size şunu söyler: Bağımlılığa yatkın bir insansınız, belki de birçok yönden hedonistsiniz. Hayattaki asıl göreviniz bundan zevk almak, ne pahasına olursa olsun keyif almaktır. Sonuçlarını düşünmeden fevri kararlar verme eğilimindesiniz ve bu çoğu zaman özellikle size zevk veren şeyleri elde etmek için geçerlidir.

Duygusal zorluklarla baş etmede zorluk çekiyorsunuz:

Olumsuz duygularla veya stresle baş etmekte zorluk çekiyorsunuz. Çoğunlukla kusursuz çalışan şeyler duygusal rahatlığı bulmanıza yardımcı olabilir, ama her zaman sağlıklı değildir. Ruh hali değişimlerine yatkınsınız, ilgisizlik ve çevrenizdeki herkesten saklanma arzusu tarafından saldırıya uğruyorsunuz. Ayrıca, bu durumla "çevresel olarak" her zaman başa çıkamazsınız.

İLGİNÇ BİR GÖZLEM:

Unutmayın ki, bu tür testler eğlence amaçlıdır ve bir kişinin bağımlılık eğilimini kesin bir şekilde belirlemez. Gerçek bir uzmana danışmak her zaman daha sağlıklı olacaktır. Bağımlılık konusunda endişeleriniz varsa profesyonel yardım almayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji'den İstanbul da dahil 29 ile sarı kodlu uyarı
Bu hobilerle uğraşanların zekası doğrulandı! Bilim insanları açıkladı
Sürüden ayrılanı kurt kapar atasözünün anlamı
Su testisi su yolunda kırılır atasözünün anlamı
Söz gümüşse sükût altındır atasözünün anlamı