Bağırsakta Büyüyen Bebek Olayı Nedir? Karın Ağrısıyla Doktora Giden Kadın 5,5 Aylık Hamile Çıktı!

Şişkinlik ve Ağrı Altında Gizlenen Sıradışı Hikaye: Bağırsakta Büyüyen Bebek Şok Ediyor! Karın Ağrısının Ardında Bağırsakta Büyüyen Fetüs Şaşırtıcı Gerçeği Ortaya Çıkardı!

Bağırsakta Büyüyen Bebek Şok Etkisi Yarattı!

37 yaşındaki bir kadın, karın ağrısı ve şişkinlikle doktora başvurduğunda, hamilelik yerine bağırsaklarında büyüyen bir fetüsle karşılaştı. Yapılan taramalar, mide ile bağırsak arasındaki boşlukta ‘normal şekilli’ bir fetüsün geliştiğini ortaya koydu. Fetüs, plasentanın pelvisin tepesine yapışık olduğu periton boşluğunda veya hayati organların bulunduğu bölgede bulunuyordu.

Doktorlar, bu olayın nadir olduğunu belirtirken, fetüsün yumurtalıklarda veya fallop tüplerinde gelişmeye başlaması durumunda ortaya çıkabileceğini açıkladı. Bu durumun zamanla yırtılarak fetüsün boşluğa ‘kaçmasına’ neden olabileceği belirtildi.

Habere göre, bebeklerin 24. haftadan itibaren rahim dışında yaşayabileceği ancak hayatta kalma oranının düşük olduğu bilgisi verildi; yüzde 68 hayatta kalmaktadır. 21. haftada doğduktan sonra hayatta kalan bebek vakalarının da olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, 29. gebelik haftasında rahim dışında hayatta kalma oranları ve başarıyla doğan bebeklerin doğum sonrası durumuyla ilgili detaylar da paylaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak