Baharın habercisi çağlanın kilosu cep yakıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde badem çağlasının erken hasadı yapılarak satışa sunuldu. Yüksek fiyatına rağmen, çağla büyük ilgi görüyor ve üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde, havaların erken ısınmasıyla birlikte baharın habercisi olan badem çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Geçmiş yıllara kıyasla 20 gün önce satışa sunulan çağla, üreticiler arasında memnuniyetle karşılandı ve kilosu 1000 TL'den tezgahlardaki yerini aldı.

Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, vatandaşların badem çağlasını kilo yerine tadımlık olarak gramla satın aldıklarını belirtti. Doğal şartlarda üretilen çağlaların köy ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Can, bölgedeki boş arazilere badem ağacı dikilmesi projesiyle ilgili çalışmaları da aktardı. Ayrıca, çağlanın yeni çıktığı için fiyatının biraz yüksek olduğunu ancak ilerleyen günlerde hasat arttıkça fiyatların düşeceğini öngördüklerini ifade etti.

Çağlanın, sezonun ilk meyvesi olması nedeniyle büyük ilgi gördüğünü ve 9 Mart'ta çağla festivaliyle tam hasada geçileceğini belirten Zafer Can, bölgedeki çağla üretiminin gelecek günlerde daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Oxford Araştırmacılarından Kara Deliklerde "Dalma Bölgesi" Keşfi
Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!