Devlet Bahçeli Ali Erbaş'ın siyaseten kellesini mi istiyor?

Devlet Bahçeli Ayasofya'da Atatürk'e 'lanet okundu' tartışmalarına günler sonra yaptığı "Atatürk’e lanet okuyacak hayasız henüz anasının karnından doğmadı" sözleri ile cevap verdi. Tartışma bir başka boyuta taşındı

Devlet Bahçeli Ayasofya'da Atatürk'e 'lanet okundu' tartışmalarına günler sonra yaptığı "Atatürk’e lanet okuyacak hayasız henüz anasının karnından doğmadı" sözleri ile cevap verdi. Tartışma bir başka boyuta taşındı. Bahçeli Ali Erbaş'ın siyasi olarak istifasını mı istiyor?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'daki ilk cuma hutbesinde "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözlerine siyasetçi, tarihçi ve ilahiyatçılardan tepki geldi.

Aralarında Devlet Bahçeli'nin de olduğu 'Devlet Protokolü'nün önünde Diyanet İşleri Başkanı tarafından sarf edilen sözlerle ilgili  tartışmalara en son katılan isim MHP'lideri Bahçeli oldu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada Anayasa’nın ikinci maddesini hatırlattı. Bahçeli ”Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.” dedi.

Devlet Bahçeli Ayasofya'da Atatürk'e 'lanet okundu' tartışmalarına günler sonra yaptığı "Atatürk’e lanet okuyacak hayasız henüz anasının karnından doğmadı" sözleri ile cevap verdi. 

MHP kulislerinde  'Ali Erbaş’ın kellesini isteyecek mi?' sorusu tartışılıyor. 

Bahçeli'nin bulunduğu yerde Atatürk’e Başbuğ diyen bir geleneğin temsilcisi tepki vermemesine henüz yanıt bulunamadı. Kulisler'de tartışılan bir başka soru ise "Bahçeli'nin eski Genel Başkan Yardımcısı üzerinden Twitter yasağını delerek Şefkat Çetin’e mi yaptırdı?" sorusu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”