Bahçeli İliç''teki maden faciasına dikkat çekti: 'Acilen araştırma komisyonu kurulmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubunun toplantısında konuştu. Bahçeli, İliç'teki maden faciasıyla ilgili olarak Meclis araştırma komisyonunun kurulmasına destek verdiklerini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasına dair değerlendirmelerde bulunarak, olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis araştırma komisyonunun kurulması gerektiğini belirtti.

Facianın ardından alınan önlemlere de değinen Bahçeli, AFAD ve diğer gönüllü kuruluşların çalışmalarını övgüyle karşıladı. Facianın ardından devasa bir tahliye operasyonunun devam ettiğini ve arama kurtarma ekiplerinin zorlu şartlar altında çalıştığını vurguladı. Bahçeli, Meclis araştırma komisyonunun kurulması talebinin yanı sıra, facia sonrası atılması gereken adımların titizlikle ele alınması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, yaşanan facia ile ilgili bilirkişi raporunun tekrar incelenmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında maden faciasının ardından yaşananlarla birlikte siyasi tartışmalara da değinen Bahçeli, olayın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilere de değinerek, bu ilişkilerin önemini ve Mısır ziyaretinin doğru bir adım olduğunu ifade etti.


'DANIŞTAY'IN KARARLARI TEHLİKELİ VE SAKINCALI'

Türk hukuk sisteminde yaşanan sorunlara da dikkat çeken Bahçeli, Danıştay'ın aldığı kararları sert bir dille eleştirdi. Türk hukuk sisteminin zehirlendiğini belirten Bahçeli, Danıştay'ın kararlarını tehlikeli ve sakıncalı olarak nitelendirdi. Bahçeli'nin TBMM grup toplantısında yaptığı bu açıklamalar, ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı. Facianın tüm detaylarıyla araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin tartışılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Güneşin Büyülü Dansı: 20 Yılın En Güçlü Jeomanyetik Fırtınası Kuzey Işıklarıyla Dünyayı Aydınlattı
Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu
Yıllardır bitmeyen proje ‘müjde’ oldu
İki organize suç örgütü çökertildi: 33 kişi gözaltında