Bahçeli Kanal İstanbul için ‘Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız’ dedi… Peki geçmişte ne demişti?

2011 yılında Kanal İstanbul projesini eleştirdiği sözleri gündem olan Devlet Bahçeli yeni bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Geçmişte ne söylemişsek ...

2011 yılında Kanal İstanbul projesini eleştirdiği sözleri gündem olan Devlet Bahçeli yeni bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız. Art niyetsiz yapılan eleştirileri dikkate alırız" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "2 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Sayın Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni ilan etmiş ve hedef olarak koymuştur. Biz o dönem muhalefet anlayışımız doğrultusunda eleştirdik, itiraz ettik. Daha sonra millet destek verdi, AK Parti'yi tekraren iktidara taşıdı. Yani projelere de tamam dedi. Artık iktidar partisinin Kanal İstanbul Projesi'ni hayata geçirmesinin önünde engel de kalmadı. Buyursunlar yapsınlar. İmamoğlu adam gibi yönetimle adından bahsettirsin" dedi.

2011'DE NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, 2011 yılında Kanal İstanbul Projesi için çok sert ifadeler kullanmıştı. Bahçeli, "Bir çılgın projeden bahsediliyor. Akıllı proje dururken, çılgınlaşmanın ne anlamı var. 'Çılgın proje' dediğinin rahmetli DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in bir projesi olduğu anlaşıldı. Demek ki çılgın proje değil, ama çalınan proje olduğu kesin. Böyle bir projeyle bir günde televizyonlardan sabahtan akşama kadar propaganda ile çılgınlaştırdığınız Türkiye'yi daha da derin çılgınlaştırmanın manası var mı? İşsizlik, yoksulluk, anarşi çıldırtıyor. Böyle durumda, 'Ne olacak bu Türkiye'nin hali?' diye düşünmek lazım. Proje istismar meselesi. Kalkıp bir de bunu 22 milyar dolara 10 yıl içinde yapacakmışsınız. Peki 10 yıl bu yoksul vatandaş ne yapacak? Bu parayla çok daha hayırlı işler yapılabilir" şeklinde konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı