Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık

Son dakika haberi! Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla verilen aranın ardından siyasi partilerin grup toplantıları başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, "Parti olarak milletimizin mesajını aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Parti olarak halkımızın mesajını aldık. MHP ve Cumhur İttifakı'nın millete hizmet yolculuğunu güçlü bir şekilde sürdüreceğinden emin olmalıyız." dedi. Bahçeli, yeni bir anayasa yapılması çağrısında bulunarak, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin eksikliklerinin düzeltilerek kalıcı hale getirilmesi ve ülkenin yönetiminde istikrarın sağlanması önceliğimizdir." şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekildedir:

Siyasetçilerin görevi, akıl, ahlak, hürmet ve muhabbet üzerine kurulmalıdır. Bizim siyaset anlayışımız, çağın gelişmelerini birlikte yaşatmayı ve değerlendirmeyi esas almaktadır.

YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Egemenlik milletindir ve milletin kararına saygılıyız. Türkiye, demokratik bir süreçten geçmiştir ve bu süreçte MHP olarak demokrasimize bağlılığımızı gösterdik.

MHP olarak, 31 Mart seçimlerinin değerlendirmesini 3 madde halinde yapıyoruz:

1) Yerel seçimler, milletin demokratik kararıdır. Ancak katılım oranları düşüktür ve milli irade tam olarak yansımamıştır.

2) Seçimlerde MHP'nin başarısı ortadadır. Ancak seçim sonuçlarından memnun olmayanlar da olabilir. Ancak Türk milleti, Cumhur İttifakı'na olan güvenini sürdürmüştür.

3) Seçimlerin ardından, MHP olarak milletin mesajını aldık. MHP ve Cumhur İttifakı, millete hizmet yolculuğunu güçlü bir şekilde sürdürecektir.

ORTADOĞU'DAKİ GERİLİM

Orta Doğu'daki gerilimlerin sona ermesini umuyoruz. İsrail'in Gazze'deki saldırıları kabul edilemez ve Netanyahu'nun istifa etmesi gerekmektedir.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin eksikliklerinin giderilmesi ve kalıcı bir hale getirilmesi önceliğimizdir. Ayrıca, yeni bir anayasa hazırlığına da hazırız. Darbe anayasasını rafa kaldırmanın zaman, sabır, emek ve sağduyu gerektirdiğine inanıyoruz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Doktor ve hemşire, hasta bebekleri öldürmüş
Feyza Altun, hakim karşısına çıkıyor: İki ayrı kombinim var gözünüz bende olsun
Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır
Erdoğan duyurdu: Oda ve borsa başkanları yeşil pasaport alacak
Ülkü Ocakları Başkanı, Zafer Partili ismi hastanelik edip ölümle tehdit etti