Bahçeli'den önce de konuşulmuş! 'Çok önceden Ankara'da Öcalan için ofisi kurulacağı konuşuluyor

MHP lideri Bahçeli’nin PKK elebaşı Öcalan’a yönelik çağrısının tartışıldığı programda, TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, yaklaşık 1,5 ay önce Ankara’da Öcalan için bir ofis hazırlığı yapılmaya başlandığını ifade etti.

Türkiye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısına odaklanmışken, dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, Bahçeli’nin bu açıklamasından önce Ankara’da Öcalan için bir ofis hazırlığı konusunun konuşulmaya başlandığını belirtti.

Halk TV yayınında konuşan Mustafa Yılmaz’ın paylaştığı kulis bilgileri, siyaset gündeminde yankı uyandırdı. MHP lideri Bahçeli, geçen hafta salı günü partisinin grup toplantısında Öcalan’a seslenmiş, Meclis’e gelip DEM Parti’nin grup toplantısında terörün sona erdiğini, örgütün lağvedildiğini duyurmasını istemişti.

Ancak Bahçeli'nin bu çıkışının öncesinin de olduğu ortaya çıktı. TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz iddiasını şu cümlelerle ifade etti.

"Sayın Devlet Bahçeli'nin DEM sıralarına dönerek tokalaşması ile başlayan bir süreç değil. Ya da Sayın Bahçeli'nin İmralı'dan çağrı yapmasını istediği bir süreç değil. Ben size şunu söyleyeyim. O el sıkışmadan önce bile Ankara kulislerinde sağda solda duydum bunu. Bana çok gelmişti. Çankaya'da Öcalan için bir çalışma ofisinin hazırlandığı konuşuluyordu. Bu konuşulan bir şey fakat ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir realite var. Bu sürecin yalnız Bahçeli'nin DEM'le el sıkışması ile başlayan bir süreç olmadığını gösteriyor bizlere. Böyle bir şey Ankara'da konuşulmaya başladıysa gerçi medya da çok konuşulmadı fakat ben bunu bir dost meclisinde duydum. Bu son bir ay bir buçuk ay içerisinde duydum. Yani Bahçeli'nin tokalaşmasından çok önce..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.