Bahçeli'den Rıdvan Dilmen'e yanıt verdi: Deniz Gezmiş'e saldırdı!

MHP Genel Başkanı Bahçeli şunları söyledi:"Türk milletiyle bir konuyu paylaşmak isterim. Türk sporunda önemli başarılar sağlamış olan bir sporcunun bir konu üzerinde yorum yaparken bazı hatalar yanlışlıklara sürüklenmiş...

MHP Genel Başkanı Bahçeli şunları söyledi:

"Türk milletiyle bir konuyu paylaşmak isterim. Türk sporunda önemli başarılar sağlamış olan bir sporcunun bir konu üzerinde yorum yaparken bazı hatalar yanlışlıklara sürüklenmiş olduğunu ifade etmek istiyorum. Sahadaki şeytanlığı siyasete taşımasın. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na parkasız Deniz Gezmiş ifadesi ne Türk milletine yakışır ne Cumhurbaşkanı'na yakışır ne de Cumhurbaşkanlığı'na yapılan bir yalakalığa yakışır. Şiddetle reddediyorum ve Türk milletinden özür dilemesini istiyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı bir dönemin dönemin teröristi ile özdeş kabul edilemez."

KİM TERÖRİST BAKALIM?

Alparslan Türkeş'in ölümünden sonra, kavgalı dövüşlü, silahların çekildiği bir kongreden sonra MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra MHP hakkında "silahlı terör örgütü" suçlamasıyla dava açıldığını, davada yargılanan ülkücülerin büyük bölümünün cinayet, yaralama, katliam düzenleme, kundaklama, bombalama gibi fiilerden yargılandığını unutmuş görünüyor.

Bilindiği gibi, bazı ülkücüler de o dönemde terör suçlarından mahkum oldukları için idam edilmişti. Türkeş dahil MHP yöneticileri ve önde gelen militanları ortalama 5 yıl hapis yatmış, cinayetten yargılananlar ise 10-11 yıl cezavende kalmıştı. Yaklaşık 1000 kişinin yargılandığı dava, uzun sürdüğü için zaman aşımına uğrayarak düşmüş, yani beraatle sonuçlanmamıştı.

Bu arada, Devlet Bahçeli'ye ait bir otomobilde de 12 Eylül darbesinden önce Adana-Ankara karayolunda yapılan bir aramada terör eylemlerinde kullanılan ağır silahlar bulunmuş, bu nedenle yargılanmıştı. Bahçeli'nin arabasında silah yakalatan kişiler daha sonra, dönemin demokrat eğilimli Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'u öldürmekten yargılandı. Ülkücüler, bırakın polise silah çekmeyi, sırf işledikleri suçları görevi gereği soruşturuyor diye bir emniyet müdürünü 'şehit' etmişlerdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bedava dağıtılınca izdiham çıktı! Belediye ücretsiz dağıtmaya devam edecek
Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı
Benzin ve motorine indirim geldi
Nebahat Çehre'den korkutan haber geldi! Kalbine stent takıldı!
Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever açıklama yaparak tarih verdi