Bahçeli'nin çıkışı ardından flaş gelişme! İmralı görüşmesinden yeni detaylar çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Partili vekil Ömer Öcalan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a ziyaret gerçekleştirmişti. Görüşmenin detayları ortaya çıktı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısının ardından yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan ile yaptığı görüşmeye dair yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmede üç maddenin öne çıktığı iddia edildi. Yerel kaynaklarda yer alan habere göre, Abdullah Öcalan, bu görüşmede güncel gelişmelere ilişkin yorumlarda bulundu.

Haberde, Abdullah Öcalan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları dikkate değer bulduğu, mevcut olanakların sağlanması halinde sorunlarını barışçı ve demokratik yöntemlerle çözme kapasitesine sahip olduğunu belirttiği ifade edildi. Haberde, "Yeni bir süreç gündeme gelmemiş ve buna ilişkin bir değerlendirmesi olmamıştır," ifadesi kullanıldı.

Öcalan’ın "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" değerlendirmesi dışında herhangi bir çağrısı olmadığı söylendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.