Bahçeli'nin Çıkışı Sonrası Nagehan Alçı: "İleri Çıkışlara Tanıklık Ediyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ı davet etmesiyle gündeme gelen "yeni çözüm süreci" tartışmalarında, gazeteci Nagehan Alçı önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Nagehan Alçı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ı davet etmesiyle yeniden gündeme gelen "yeni çözüm süreci" tartışmalarını değerlendirdi. Alçı, "Bu filmi daha önce görmüştük" denemeyecek kadar ileri çıkışlara tanıklık edildiğini belirtti.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI

Devlet Bahçeli'nin, "Kürtleri sevmeyen bir Türk var ise Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt var ise Kürt değildir. Türklerin ve Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır" ifadelerine değinen Alçı, Bahçeli'nin bu sözlerini hayal edemediğini ifade etti. Alçı, bu sözlerin Türk milliyetçiliğinin en üst seviyeden dile getirildiğini vurguladı.

İKTİDARIN YENİ YOL HARİTASI

Alçı, iktidar partileri AK Parti ve MHP'nin birlikte bir yol haritası çizmeye karar verdiklerini, devletin ise bu süreçte hiç olmadığı kadar birlik içerisinde olduğunu belirtti. İçeride bazı odakların bu süreci sabote edebileceğini ancak görünürde bir bölünmüşlük veya güç kavgasının olmadığını söyledi.

Bu durumun, toplum için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Alçı, mevcut hava sürerse ve popülizm hesapları devreye girmezse, gerçek anlamda değişimlerin mümkün olabileceğini vurguladı.

DEM PARTİSİ’NDEN DESTEK

Alçı'nın yorumları üzerine, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yeni bir açıklama yaptı. Bakırhan, Türk ve Kürtlerin birbirini sevmesinin ve haklarına saygı duymasının şart olduğunu belirtti. "Kürt kazandıkça Türk kazanır, Türk kazandıkça Kürtler kazanır" diyerek, Türk-Kürt ilişkilerinin demokratik bir zemine kavuşması gerektiğini ifade etti.

GELECEK İÇİN UMUT

Alçı, MHP ve DEM Parti arasında oluşan bu ortak dilin önemli olduğunu belirterek, bu fırsatın değerlendirilmemesi durumunda ilerideki süreçlerin zor geçeceğine dikkat çekti. Milliyetçi tabanın kaşınma çabalarına takılmadan, kalıcı bir fark yaratmak için emin durulursa, Cumhur İttifakı'nın CHP desteğiyle tarihe geçebileceğini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.