Bahçeli’nin Öcalan Açıklamasından Önce 103 Kanun Teklifi mi Verildi?

İYİ Parti Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, DEM Parti'nin 24-30 Eylül arasında Abdullah Öcalan’a “umut hakkı” sağlamak amacıyla 103 kanun teklifi sunduğunu açıkladı. Özatıcı, bu tekliflerin Cumhur İttifakı ve DEM Parti arasında bir mutabakatın göstergesi olduğunu iddia etti.

İYİ Parti Milli Güvenlik ve Göç Politikaları Başkanı Cenk Özatıcı, bir programa katılarak, DEM Parti'nin 24-30 Eylül tarihleri arasında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için "umut hakkı" içeren 103 kanun teklifi sunduğunu ve bu tekliflerin birbirinin aynı olduğunu iddia etti. Özatıcı, belgeleri Meclis'ten aldığını belirterek, bu tekliflerin Cumhur İttifakı ve DEM Parti arasında bir mutabakatın göstergesi olduğunu ileri sürdü.

ÖZATICI: "CUMHUR İTTİFAKI VE DEM PARTİ ARASINDA ANLAŞMA VAR"

Özatıcı, söz konusu kanun teklifleriyle ilgili olarak "DEM Parti, 6 gün içinde Öcalan için 103 teklif sundu. Bu, Bahçeli'nin el sıkışma hadisesinden sadece bir gün önce gerçekleşti. Bahçeli, 22 Ekim’de yaptığı konuşmada Öcalan’ın ‘umut hakkı’ndan bahsederek serbest kalmasının önünü açabilecek bir açıklama yaptı. Görünen o ki, Cumhur İttifakı ve DEM Parti bu konuda zaten anlaşmıştı," ifadelerini kullandı.

İKİ İHTİMAL GÜNDEMDE

Özatıcı, bu durumun iki ihtimal taşıdığını belirterek, "Ya DEM Parti bir anda bu konuda adım atma ihtiyacı hissetti ya da AKP-MHP koalisyonu ile önceden uzlaşıldı," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.