Bahçeli'nin yüzüğü gündeme gelmiş oldu! Hangi ayette geçtiği ortaya çıktı

MHP lideri Bahçeli'nin üzerinde "Allah bana yeter" yazılı yüzük fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşması dikkatleri üzerine çekti. Peki, Bahçeli'nin yüzüğü ne anlama geliyor? İşte Bahçeli'nin yüzüğünün anlamı..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Lideri Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştüğü gün partisinin mitinginde taktığı yüzük çok konuşuldu. Bahçeli'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bir fotoğrafta yüzüğün üzerinde "Allah Bana Yeter" yazısı dikkat çekti. Bu yüzük, Meclis muhalefet lobisinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj" olarak yorumlandı.

MHP kaynaklarından Nergis Demirkaya'nın duvarına göre halkadaki "Allah bana yeter" ibaresi Kur'an-ı Kerim'in çeşitli surelerinde geçmektedir ancak Bahçel'in referansı surenin 173. ayetidir. Al-i İmran. Diyanet İşleri Başkanı Kur'an-ı Kerim'in tefsirine göre ayet şöyle diyor: "Bir grup onlara: "İnsanlar üzerinize asker topladı, onlardan korkun" dediler ve bu onların imanını artırdı ve şöyle dediler: 'Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!' "Cevap verdiler" diyor.

DİYANET'İN AL-İ İMRAN SURESİ 173. AYETİ YORUMUNDA ŞÖYLE DENİYOR:

"Kureyş ordusunun komutanı Ebu Süfyan, Rawha'daydı ve oradaydı. Müslümanlara yeniden saldırıp onları yok etmek için bir plan yapan Müslümanlar şiddetli bir yerde toplandılar, Hamraulesed'e geleceklerini duyunca planından vazgeçti. Bu arada yoldan geçen bir kervanın adamlarına "Muhammed'le karşılaşırsanız ona söyleyin, onları tamamen yok edeceğiz" diyerek psikolojik savaşla Müslümanları korkutmak istiyordu. Bu kelime Hz. Peygamberimizle birlikte Müslümanların yanına geldiğinde, "Hasbünallahu ve ni'me'l-vekîl" (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir) dediler. Bu vesileyle nazil olan bu ayet, tüm olumsuzluklara rağmen Müslümanların Allah'a ve Resulüne olan imanını, güvenini ve kararlılığını göstermektedir. Buhari'nin rivayetine göre Peygamberimiz bu sözleri ateşe atıldığı gün söylemiştir. İbrahim de bunu söylemiştir (Buhari, "Tefsir", 3/13; İbn Kesir, II, 146-147)..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.