Bahçesinde gezerken hazine buldu! Ülkeler onu almak için sıraya girdi: Değeri ise dudak uçuklattı

Almanya'nın Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan Mahmut Şahin'in bahçesine geçen yıl düşen göktaşı, uzmanlar tarafından incelendikten sonra büyük bir değer taşıdığı ortaya çıktı. İşte o dudak uçuklatan fiyat...

Almanya'nın Schleswig-Holstein bölgesinde yaşayan 46 yaşındaki Mahmut Şahin, 25 Nisan 2023 tarihinde bahçesine düşen 3.7 kilogram ağırlığındaki taşı uzmanlara götürdü. Bu tesadüfi keşif, uzmanların yaptığı incelemelerle birlikte göktaşı olduğu ortaya çıkan nadir bir olaya dönüştü.

MARS VE JÜPİTER ARASINDAKİ BİR GÖKTAŞI KUŞAĞINDA BULUNUYOR

Uzmanların yaptığı inceleme sonucunda, göktaşının Mars ve Jüpiter arasındaki bir göktaşı kuşağında bulunduğu ve milyonlarca kilometrelik bir seyahat gerçekleştirdiği belirlendi. Bilim insanları, göktaşının H tipi bir kondrit olduğunu ve taştaki metal oranının yüksek olduğunu vurgulayarak, bu tür göktaşlarının nadir bulunan ve değerli olduğunu ifade etti.

DÜNYA GENELİNDEN TALEPLER: FİYATI 200 BİN EURO ÜZERİNDE!

Mahmut Şahin, göktaşının düşüşünü duyurduktan sonra dünyanın çeşitli bölgelerinden talepler aldıklarını, Hindistan'dan bir alıcıyla görüştüklerini ve Katar'da açık artırmaya çıkarılacağını ifade etti. Ayrıca ABD'den de alıcıların olduğunu belirtti. Göktaşının fiyatının 200 bin euro üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

KIYMETLİ KEŞİF: GÖKTAŞI MERAKLILARIN VE BİLİM İNSANLARININ DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Şahin'in bahçesindeki bu şanslı rastlantı, göktaşı meraklıları ve bilim insanları arasında büyük ilgi uyandırıyor. Değerli ve nadir bulunan göktaşları, genellikle bilimsel araştırmalara katkı sağlamak ve koleksiyoncular arasında değerli birer obje olarak kabul ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Emekliler artık o avantajlardan faydalanabilecek
İçişleri Bakanı: 77 Şehirde Silah Kaçakçılarına Karşı Kapsamlı Operasyon
İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
Çöp konteynerine atılan çuvaldan 6 köpek yavrusu çıktı
Canlı yayında 8 yaşındaki kızı için 'müstehcen' ifadeler kullanan kadına gözaltı