Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın yeni hizmet binaları ve bağlantı yolunun açılışında yaptığı konuşmada, mevcut pist uzunluğunun (2.640 metre) Trabzon için yeterli olmayacağına dikkat çekerek, yeni bir havalimanı inşa etmek için kuzeye doğru kaydırma planlarının olduğunu belirtti.
Bakan Uraloğlu, artan yolcu sayısına paralel olarak Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmaların başladığını ifade etti. Projenin kesinleştirilmesinin ardından yapım ihalesine geçileceğini vurguladı.
Törende, Trabzon Havalimanı'nın 1957 yılında açıldığını ve bölgenin gelişimine önemli katkılar sağladığını belirten Uraloğlu, "Trabzon havalimanımız, AK Parti döneminde yapılan yatırımlarla modern bir havalimanına dönüştü" dedi.
Uraloğlu, 2002'de başlatılan projelerle havalimanının kapasitesinin artırıldığını, 2020'de pandemiyi fırsata çevirerek pist kaplamalarının yenilendiğini aktardı. 2023 yılında Trabzon Havalimanı'nın, iç ve dış hatlarda 3,5 milyon yolcuya hizmet verdiğini ve 2024'ün ilk 7 ayında 2 milyondan fazla yolcu ağırladığını duyurdu.
Yeni açılan dış hatlar terminali ve CIP binalarının yolculara daha kaliteli hizmet sunacağını belirten Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın gücüne güç katacak yeni projelerin devam ettiğini söyledi. Yeni havalimanı için daha kuzeye inşa edilecek pist ve terminal ile ilgili çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi konumunun, hava ulaşımındaki önemine de değinerek, ülkenin dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden biri haline geldiğini kaydetti. Uçuş ağının genişlemesiyle birlikte 2023 yılında 214 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini ve Trabzon'un turizm, tarım ve sanayi alanlarında büyük bir sıçrayış yaşayacağını belirtti.
Sonuç olarak, Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın yeni hizmet binalarını tamamlayan tüm çalışanlara teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.