Bakan Albayrak, ABD''de: Borçlar noktasında hiçbir sorunla karşı karşıya değiliz

Bakan Berat Albayrak, ABD Ticaret Odası, Turkish Heritage Organization, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle New York''ta düzenlenen ''Türkiye''nin Finansal Reformları ve Türk Ekonomisi'' temalı konferansta ABD''li iş dünyası temsilcilerine hitap etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York'ta ABD'li iş adamlarıyla bir araya geldi. Albayrak, "Türkiye kamu, hanehalkı ya da özel sektör borçları noktasında spesifik hiçbir sorunla karşı karşıya değildir" dedi.

Türkiye'nin dünyanın yüzyıllardır en zorlu bölgelerinden birinde olduğunu söyleyen Albayrak, Türkiye'nin en istikrarlı ülke olarak öne çıktığına işaret etti. Albayrak, özellikle ekonomi alanında son 16 yılda büyük bir başarı hikayesi yazıldığını söyledi.

Albayrak, Türkiye'nin borçlanma bakımından diğer yükselen piyasa ekonomileri ve dünya ortalamasından daha iyi durumda olduğunu belirterek, "Her şeyi hesaba kattığımızda, Türkiye kamu, hanehalkı ya da özel sektör borçları noktasında spesifik hiçbir sorunla karşı karşıya değildir" dedi. 

Albayrak, şunları kaydetti:

 "Biz rakamlardan bahsedildiği zaman çok rahatız. Kamu, hanehalkı, bankaların ve özel sektörün borçlarına baktığımızda, Türkiye'nin gayet parlak bir performansa sahip olduğunu görüyoruz. Türkiye'de kamu borcunun GSYH'ye oranı yüzde 28, yükselen ve gelişmekte olan ülkelerin ortalaması yüzde 30, küresel ortalama ise yüzde 70 civarında. Bu demek oluyor ki Türkiye, kamu borcu alanında gayet iyi durumda. Hanehalkı borçlanmasının GSYH'ye oranı, Türkiye'de yüzde 16, yükselen ve gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 39 ve küresel ortalama yüzde 60. Türkiye bu alanda da iyi."

11 Eylül saldırısı sırasında New York'ta yaşadığını belirten Albayrak, "Bu nedenle Amerikalıların 11 Eylül saldırıları sonrasında nasıl bir travma yaşadığını iyi biliyorum. Bu empatik yaklaşımla sizler, 11 Eylül'de yaşadığınız acının, onlarca, hatta yüzlerce katını tecrübe ettiğimizi bilmelisiniz" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.