Bakan Alparslan Bayraktar, İliç'teki maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç ilçesindeki altın madenindeki heyelanla ilgili son durumu paylaştı, çalışmaların hızla sürdüğünü ve yeni güvenlik önlemlerinin planlandığını açıkladı. Bayraktar, arama ve kurtarma çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 9 işçinin toprak altında kalmasıyla ilgili son durumu paylaştı. Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, heyelanın yaşandığı maden sahasında çalışmaların 13. gününde olduğunu ve sürecin aralıksız devam ettiğini belirtti.

Heyelan riskini ortadan kaldırmak ve arama çalışmalarının güvenliğini sağlamak için yoğun bir çaba harcandığını vurgulayan Bakan Bayraktar, faaliyetlerin hızla sürdüğünü ifade etti. Bugün, heyelanın meydana geldiği Sabırlı Deresi'ne kadar inerek bölgeyi daha yakından incelediklerini dile getiren Bakan, bundan sonraki adımların planlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Yetkililerin, toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için titizlikle çalıştığını ve tüm imkanların seferber edildiğini kaydeden Bakan Bayraktar, yaşanan acı olayın etkilerini en aza indirmek için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Heyelan bölgesindeki risklerin azaltılması ve güvenliğin sağlanması için alınacak tedbirlerin önemine değinen Bakan, kamuoyunu sürecin gelişmelerinden haberdar tutacaklarını belirtti.

BAKAN BAYRAKTAR'IN PAYLAŞIMI

"İliç’te maden sahasında yaşanan heyelanın 13. gününde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor. Bugün heyelanın gerçekleştiği Sabırlı Deresi'ne kadar inerek alanı daha yakından inceledik. Bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Orhangazi'de Tüfek Kazası: 9 Yaşındaki Çocuk Kuzenini Vurarak Öldürdü
13 Mayıs Hava Durumu: Yarın İçin Güncel Tahminler!
Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!