Bakan başkanlığı böyle savundu: Atatürk, Trump, Fransa, İnönü, Bayar, Sosyalist Parti

Mersin'de partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bazılarının "Cumhurbaşkanı partili olur mu?" diye sorduğunu söyledi, "Atatürk'ün de partisi vardı" dedi.Geçmişteki birçok...

Mersin'de partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bazılarının "Cumhurbaşkanı partili olur mu?" diye sorduğunu söyledi, "Atatürk'ün de partisi vardı" dedi.

Geçmişteki birçok cumhurbaşkanının parti başkanlığından geldiğini söyleyen Yılmaz, "Atatürk'ün partisi vardı. Hem parti başkanıydı hem Cumhurbaşkanı. İnönü'nün, Bayar'ın hem partisi vardı, hem Cumhurbaşkanıydı" ifadeleirni kullandı.

"O zaman da diyorlar ki 'Bu 40-50 yıl önceydi. Siz 40-50 yıl önceki modele niye dönüyorsunuz'. O zaman biz de diyoruz ki Fransa'ya bakın" sözleriyle başkanlık savunusuna devam eden İsmet Yılmaz, şöyle devam etti:

"Fransa'nın Devlet Başkanı Hollande, Sosyalist Parti başkanı. Fransa'da devlet başkanı bir parti başkanı oluyor, Türkiye'ye gelince neden olmasın. Obama Demokrat Parti'den, Trump Cumhuriyetçi partidendi. Obama Amerika Başkanı iken Hillary Clinton'ın mitingine katıldı, Clinton için oy istedi, 'Oy verin' dedi. Bir insanın bir parti üyesi olması, mitinge katılması hukuk devletinde engel değil' dedi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu
Borçlarını ödeyemeyenler bu yönteme başvuruyor!