Bakan Bayraktar’ın Açıklamaları Üzerine Demirtaş’tan Sert Tepki: 'Vergi Adaleti Sağlanmadan Olmaz!'

Ekonomist Özgür Demirtaş, gelire göre faturalandırma uygulamasını eleştirerek, vergi adaleti sağlanmadan bu adımın atılmaması gerektiğini vurguladı. Enerji Bakanı Bayraktar ise uygulamanın 2025 yılında devreye gireceğini açıkladı.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelire göre doğalgaz ve elektrik faturası uygulamasına yönelik eleştirilerde bulundu. X hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’de vergi adaleti sağlanmadan bu yapılmamalı. Vergisini ödemeyen milyonlarca insana bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız? Duble haksızlık yani," diyerek uygulamanın adaletsizliğine dikkat çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, canlı yayında gelire göre faturalandırma sisteminin detaylarını paylaştı. Bayraktar, belirli bir tüketim seviyesinin üzerinde olan kullanıcıların üst gelir grubunda sayılacağını ve bu gruba, tüketimlerine göre maliyetleri ödemeleri gerektiğini vurguladı. Bakan, "Türkiye'de ortalama 36 milyon civarında abone var. Yüzde 3'lük bir dilimin yüksek tüketim grubu olabileceğini düşünüyoruz," dedi.

Bayraktar, bu sistemin 2025 yılında hayata geçirilmesini planladıklarını belirterek, "Doğru destek gruplarını tanımlamak önemli. Bu süreçte kırsalda bir sayaçtan birkaç ailenin yararlanabileceği durumları dikkate almalıyız," ifadesini kullandı. Uygulamanın, tüketim grubunun maliyetlere katlanabilmesini sağlayarak destek gruplarını rahatlatmayı hedeflediğini de ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.