Bakan Bekir Pakdemirli’den ‘çamaşır suyuyla yıkanmış döner’ açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bakteri üreten etlerin çamaşır suyuyla yıkanarak döner yapıldığı iddialarını yalanladı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bakteri üreten etlerin çamaşır suyuyla yıkanarak döner yapıldığı iddialarını yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Döner Federasyonunu (UDOFED) Genel Başkanı Mehmet Mercan tavuk dönerdeki bakterinin çamaşır suyuyla temizlendiğini söylemişti. Mercan TELE1'e yaptığı açıklamada, "Bozulan döner etlerini çamaşır suyuyla yıkayıp, halka yediriyorlar. Son yıllarda artan merdiven altı üretim halk sağlığını tehdit eder boyutta. Yediğiniz dönerin kim tarafından hangi koşullarda üretildiğini kontrol edin" demişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Pakdemirli, " Haberdeki derneğin başkanını aradım. Ona 'Nerede çamaşır suyu kullanıldığını söyleyin, biz gidip denetleyeceğiz' dedim. Bir tane dahi gösteremedi. 'Peki neden bu haberi yaptırdın' dediğimizde de 'Biz burada döner üretiyoruz, insanlar kendileri hazırlamasın diye' yanıt verdi. Ismarlama bir haber. Böyle bilgi kirliliklerine karşı da savaşıyoruz. Bunun için de bir yasa çıkarılacak. Önüne gelen 'Bunu yiyin, şunu yemeyin' diyemeyecek" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı