Bakan Bolat açıkladı: AB ilişkilerimizin daha da derinleşmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısını gerçekleştirdi.

"Bugün Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sayın Valdis Dombrovskis ile birlikte Türkiye ve AB'den birçok iş dünyası kuruluşunun başkanlarının katılımıyla AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu çerçevesindeki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısını gerçekleştirdik. Öğleden sonra ise hükümetler arası görüşmelere başlayacağız.

BOLAT, X PLATFORMU ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI 

Toplantıda, iş dünyalarımızın Gümrük Birliği'nin işleyişi, ikili ticaretteki mevcut durum ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi konularında beklentilerini ve önerilerini detaylı bir şekilde ele aldık. Özellikle Gümrük Birliği'nin modernizasyonu üzerine yoğunlaştık.

AB ve Türkiye ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Gümrük Birliği'nin modernizasyonunun hem Türkiye hem de AB'nin ortak çıkarına olduğunu gördüğümüz toplantıda, atılacak ortak adımların AB ve Türkiye'nin küresel değer zincirlerindeki rekabet gücünü artıracağı konusunda mutabık kaldık.

Bu bağlamda, en önemli partnerimiz konumundaki AB ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha da derinleşmesi ve farklı alanlara genişletilerek güçlendirilmesi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.