Bakan Bolat ihracatçılar için müjde verdi: Finansmana erişimin kolaylaşacağını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak için güçlü bir koordinasyonla çalıştıklarını belirtti. Reeskont kredilerindeki limit artışıyla Türkiye'nin ihracat kapasitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatçıların finansmana daha kolay erişim sağlamasına yönelik çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. 

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, AA'nın "Reeskont kredilerinde TCMB’den limit artışı" başlıklı haberini alıntılayarak durumu değerlendirdi. Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak ihracatı desteklemek için uyguladıkları etkin yardım programları ve güçlü ticaret diplomasisi ile ihracatçıların her zaman yanında olduklarını vurguladı. Ayrıca, ihracatçıların finansmana kolay ulaşımını sağlamak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası ile etkili bir iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti. 

Bolat, reeskont kredilerinin günlük limitinin daha önce 300 milyon lira olduğunu hatırlatarak, geçen yıl temmuz ayında bu limitin 1,5 milyar liraya, eylül 2023'te ise 3 milyar liraya çıkarıldığını belirtti. Bugün ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın reeskont kredilerinin günlük limitini 4 milyar liraya yükselttiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'na ihracatçılar adına teşekkür eden Bolat, "Devletimizin tüm ilgili kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde ihracatı artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız, 'Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda bir İhracat Yüzyılı haline getirerek halkımızın gelir ve refah seviyesini sürdürülebilir bir şekilde yükseltmektir," diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.