Bakan Bolat veriler hakkında konuştu: 'Yarın müjdeler açıklayacağız'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dokuz aydan bu yana ihracatımız her ay aylık rekor kırıyor. Yarın da ihracat artışı, ithalat azalışı, dış açığı azalışı mevzusunda müjdeler açıklayacağız." dedi. Konya Hemşehri Buluşmaları programındaki konuşmasında, ekonomik verilerden bahsetti.

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Konya Hemşehri Buluşmaları programında ekonomik verilere değindi.

Bolat, son açıklanan milli gelir rakamlarına atıfta bulunarak, "Tarihimizde bir ilki gerçekleştirerek, 1 trilyon doları aşan ve 1 trilyon 100 milyar dolarlık milli gelire ulaştık. Kişi başına düşen milli gelir de 13 bin 110 dolara çıktı" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Adıyaman'a gideceklerini ve orada dış ticaret verilerini paylaşacaklarını belirtti.

Bolat, son dokuz ay boyunca ihracatın her ay rekor kırdığını vurgulayarak, "Yarın da ihracatın arttığını, ithalatın azaldığını ve dış ticaret açığının daraldığını müjdeleyeceğiz" şeklinde konuştu.

OLUMLU GELİŞMELERİ AÇIKLADI 

Ayrıca, Bakan Bolat, yarın Adıyaman'a yapacakları seyahate değinerek, burada da dış ticaret verilerini paylaşacaklarını belirtti. Dokuz aydır süregelen ihracat rekorlarına da vurgu yaparak, "Yarın da ihracatın arttığını, ithalatın azaldığını ve dış ticaret açığının daraldığını müjdeleyeceğiz" şeklinde konuştu. Bu olumlu gelişmelerin ülke ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı ve vatandaşlara daha güçlü bir ekonomiye doğru ilerledikleri mesajını verdi.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.