Bakan Fidan, 8 Kasım'da Atina'ya gidiyor!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Kasım'da Yunanistan'ın başkenti Atina'ya ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmelerin Ege'deki gerginliklerin çözümüne katkı sağlayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Kasım'da Yunanistan'ın başkenti Atina'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ege ile ilgili bütüncül yaklaşımımız temelinde görüşeceğiz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Fidan'ın Atina ziyaretinin kesin tarihinin 8 Kasım olduğunu bildirdi. Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu çerçevesinde bulunduğu New York'ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelmişti. 

27 Eylül'de, New York dönüşünde cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Ege'deki gerginliklerin çözümünde önemli adımlar atılacağını belirterek, "Önümüzdeki yılın başında yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını gerçekleştireceğiz. Şu anda büyükelçi Çağatay Bey, muhatabıyla görüşmelerini sürdürüyor. Muhtemelen gelecek yılın başında bir araya geleceğiz ve bu konuları masaya yatıracağız" şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk dönüşü yaptığı açıklamalarda Türkiye ile Yunanistan arasında, 2023 seçimleri sonrasında "Mevcut kronik problemi nitelikli bir müzakere kanalıyla çözebilir miyiz?" anlayışının başladığını ifade etti. Erdoğan, Bakan Fidan'ın Atina'ya gideceğini belirterek, "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile birlikte bu sürece siyasi destek verdik ve Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı. Sorunların tanımlanması, içeriğinin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi açısından her iki tarafta da irade olması önemli. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, Yunanistan’a gidecek ve bu konularla ilgili görüşmeler yapacak. Tüm bu mevzuları Ege ile ilgili bütüncül yaklaşımımız temelinde ele alacağız" dedi.

Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bu normalleşme sürecinin önemli bir parçasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2023 Aralık ayında 6 yıl aradan sonra ilk kez Atina'ya gitmeyi planlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.