Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Bass ile görüşme gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Bakan Fidan ve Bass görüşmesinin gündeminde İsrail-İran gerilimi, Gazze'deki son durum ve iki ülke ilişkilerinin olması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Türkiye'yi ziyaret etmek üzere yola çıktı.

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ KONUŞULDU

Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından kabul edilen Bass'in ziyaretinde, İsrail-İran gerilimi, Gazze'deki güncel durum ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın daveti üzerine Ankara'ya gelen Bass, salı günü de temaslarını sürdürecek.

NATO ZİRVESİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantı kapsamında, ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması toplantısında karara bağlanan konuların yanı sıra, ikili ilişkilerin çeşitli boyutlarına odaklanarak ayrıntılı bir şekilde incelenecek. Ayrıca, NATO zirvesi için Washington'da yapılacak olan hazırlıkların da gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi planlanıyor. Bu çerçevede, stratejik iş birliği ve ortak çıkarlar temelinde ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi için atılacak adımların ele alınması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!