Bakan Fidan'dan İranlı mevkidaşı Arakçi'ye tebrik telefonu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi'ye yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede Gazze'deki durum ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Arakçi, İsrail'in Haniye suikastını İran'ın egemenliğine saldırı olarak nitelendirip intikam alacaklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Gazze'deki durum ve bölgesel gelişmeler ele alınırken, Arakçi İsrail'in Haniye suikastına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın yeni Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı. Fidan, Arakçi'ye yeni görevinde başarılar diledi.

Arakçi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İsrail ile artan gerilim, ABD ve Batılı ülkelerle nükleer müzakereler ve bölgedeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Haniye'nin suikastını İran'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü ihlal olarak değerlendirdi ve "İsrail'den zamanı geldiğinde gereken intikamı alacağız. Bu konuda şüpheye yer yok ve İran'a kurulan gizli tuzaklara düşmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.