Bakan Göktaş'tan "6284" açıklaması: 'Sonuna kadar uygulatmaya kararlıyız, çok kıymetli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede 6284 sayılı kanunu sonuna kadar uygulamaya kararlı olduklarını vurgulayan Göktaş, sıfır tolerans ilkesinin önemine dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların iş gücüne katılımını artırma hedeflerini ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıklarını vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Taksim'de düzenlenen "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Yerel Paydaş" toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, kadınların iş gücüne katılma oranını 2028 yılı sonuna kadar yüzde 40'a, kadın istihdam oranını ise yüzde 36'ya yükseltmeyi hedeflediklerini duyurdu.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ile mücadele konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Göktaş, "Bu konuda küresel bir sorunla karşı karşıyayız ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm paydaşlarımızla iş birliği yaparak görüşmelerimizi titizlikle yürütüyoruz. Geçtiğimiz gün kadın sivil toplum kuruluşları, Şönim temsilcileri ve medya ile bir araya geldik. 6284 sayılı kanunu sonuna kadar uygulamaya kararlıyız; bu kanun bizim için son derece kıymetli. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğini bir kez daha belirtiyorum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.