Bakan Göktaş'tan başörtüsü ayrımcılığına tepki gecikmedi: "Bağnaz Zihniyet"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da görülen bir davada sanık avukatının, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle reddihakim talebinde bulunmasını kınadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da görülen bir davada sanık avukatının, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması gerekçesiyle reddihakim talebinde bulunmasını şiddetle kınadı. Bakan Göktaş, bu talebi "bağnaz zihniyet" olarak nitelendirerek, durumu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

GÖKTAŞ: "ÇAĞ DIŞI BİR REFLEKS"

Bakan Göktaş, kadınları kılık kıyafetlerinden dolayı sınıflandırmanın ve ayrımcılığa tabi tutmanın çağ dışı bir refleks olduğunu belirtti. Göktaş, insan haklarına aykırı böyle bir talepte bulunulmasının utanç verici olduğunu vurguladı. "Bir avukatın böyle bir talepte bulunması insan haklarına aykırıdır ve kabul edilemez" dedi.

KADINLARIN HER ALANDA VARLIĞI VURGUSU

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadınların yaşamın her alanında, özellikle de karar alma mekanizmalarında kuvvetli bir şekilde var olmaları için her türlü desteği verdiğini ifade etti. "Kadınların hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

AYRIMCILIĞA KARŞI MÜCADELEYE DEVAM

Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların toplumsal hayatta, kılık kıyafet tercihlerinden bağımsız olarak eşit ve özgür bir şekilde yer alabilmeleri için mücadele edeceklerini belirtti. Bakan Göktaş, toplumdaki tüm bireyleri de bu tür ayrımcı yaklaşımlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.