Bakan Güler'den bedelli askerlik mağdurlarına soğuk duş: "Evde askerlik istiyorlar"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'da düzenlenen bir toplantıda bedelli askerlik mağdurlarının taleplerine soğuk bir tepki verdi. Güler, "Bedelli askerlik isteyenlerin taleplerini dikkate alıp ona göre düzenleme yapmıştık. Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'da medya temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda bedelli askerlik mağdurlarının taleplerine olumsuz yaklaştı. Güler, "Bedelli askerlik isteyenlerin neredeyse evlerinde askerlik yapmak istediklerini düşünüyoruz. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu?" dedi. Bedelli askerlik mağdurları, cezaların silinmesi ve kışlasız askerlik gibi taleplerde bulunmuştu. Ancak Bakan Güler'in bu açıklaması, mağdurların umutlarını azalttı.

​​​​​​​

MAĞDURLARIN TALEPLERİ

Bedelli askerlik mağdurları, cezaların silinmesi, kışlasız askerlik gibi taleplerde bulunuyor. Ancak, bedelli askerlerin kışlaya alınmasının devlete maliyetinin 1 milyar TL'den fazla olacağı ifade ediliyor.​​​​​​​

KOMİSYONDA YENİ TEKLİF

AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, mağdurların sesini sık sık duyuran Yeniçağ'dan Tolga Şahin'e yaptığı açıklamada, "Kışla şartı yerine AFAD eğitimi" teklifinin komisyonda olumlu karşılandığını belirtmiş ve mağdurların beklentisi artış göstermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kirası çok düşük olanlar dikkat: Tahliyeye itiraz hakkı yok!
Antalya'da Yerleşik Yabancılar Şehirden Ayrılıyor
Cebinizdeki parada bu detaya dikkat: Bir anda servet sahibi olabilirsiniz!
Erdoğan'ın konvoyuna karşı tepki gösteren genç gözaltına alındı!
İbrahim Maalouf'un T.O.M.A Projesi İstanbul'da!