Bakan Işıkhan CHP'li belediyeleri sigorta prim borçları konusunda uyardı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlığın en önemli gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirterek, CHP'li belediyeleri prim borçları konusunda uyardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlığın ana gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu belirterek CHP'li belediyeleri prim borçları konusunda uyardı.

Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik kapsamında 16 milyon emeklinin aylıklarının yanı sıra 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılamak için en büyük gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu ifade etti.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıtdışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını öğrenim etmek zorunda olduklarını belirterek, "Yerel seçimlerden öncesinde CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.