Bakan Işıkhan Duyurdu: Ev Kadınlarına 3'te 1 Prim Desteği Çalışmaları Başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni emeklilik sistemi çerçevesinde ev kadınlarına yönelik %33'lük prim desteği çalışmalarının başladığını duyurdu. Bağ-kurluların prim günlerini düşürmek için de çalışma başlattıklarını ifade eden Işıkhan'ın açıklamaları haberimizin devamında...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni emeklilik sistemi çerçevesinde ev kadınlarına yönelik %33'lük prim desteği çalışmalarının başladığını duyurdu. Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taahhüdünü yerine getireceklerini belirterek, "Sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak fikir alacağız. Belirli bir aşamaya gelindiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Bu düzenleme orta vadede gerçekleşecek." açıklamalarında bulundu. Bakan Işıkhan, ev kadınlarına sağlanacak prim desteği ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi konusunda detaylı bilgi verdiği bir televizyon programına katıldı.

IŞIKHAN: "EV HANIMLARINA YÖNELİK 3'TE 1 PRİM DESTEĞİ ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK"

Bakan Işıkhan, ev hanımlarına prim desteğine ilişkin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak.

Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Belli bir noktaya gelince Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır.

"BU SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN BİR SÖZDÜR!"

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Bunu biz prim gelirleriyle sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bunun haricinde bir gelirimiz yok. Vatandaşlarımızı çalışma hayatında tutmaya çalışıyoruz.

Bağ-Kurluların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7 bin 200 güne düşürme mevzusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız." ifadelerini kullanan Işıkhan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dolar kuru sabitlendi, temkinli bekleyiş devam ediyor
Kamu harcamaları dondurulacak
TÜİK verileri: İşsiz sayısı mart ayında azaldı
Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!