Bakan Işıkhan "Kayıt dışılık, çalışma hayatında önemli bir problem"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sivas’ta düzenlenen programda, kadın istihdamını artırma hedeflerini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sivas'ta düzenlenen "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Kayıt dışı istihdamın kadınların sosyal güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, kadın istihdamını artırma hedeflerini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sivas'ta düzenlenen "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı"nda konuştu. Işıkhan, Türkiye'de iş hayatının en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdama dikkat çekerek, "Kayıt dışılık, çalışma hayatında önemli bir problem. Özellikle kadınların sosyal güvenliğini ve geleceğini tehdit eden bir durum. Bu projeyle bu sorunların üstesinden gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

Programda, kadın ve genç istihdamını artırmak için yürütülen çalışmalara vurgu yapan Bakan Işıkhan, "Kayıtlı istihdam oranlarını artıracak ve nitelikli iş gücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere, bu sürece katkı sağlayacak her türlü projeyi hayata geçirme çabası içindeyiz. Kadın istihdamı ise istihdam politikalarımızın önemli bir parçasını oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Işıkhan, yapılan çalışmalar sonucunda kadın, genç ve genel istihdam verilerinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, "Son iş gücü verilerine göre işsizlik oranı, bir önceki yıla göre 1,1 puan azalarak yüzde 8,4 seviyesine geriledi. İstihdam oranı ise bir önceki yıla göre 1,6 puan artarak yüzde 50 oldu. Kadınlarda işsizlik oranı, yüzde 11 ile son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 37,1, istihdam oranı ise yüzde 33 ile tarihimizin en yüksek seviyesine çıktı. Bu başarıyı, millet olarak kadını ve erkeğiyle birlikte çalışarak elde ettik. Gelecek yıllarda daha yüksek hedeflerimiz var" dedi.

Işıkhan, kadınların çalışma hayatına katılımlarını artırmak için mesleki danışmanlık, sosyal güvenlik gibi desteklerle yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Kayıt dışılık, kadınların sosyal güvenliğini ve geleceğini tehdit eden bir durumdur. Bu projeyle, kadınların kayıtlı çalışma hayatına aktif katılımlarını artırmayı, hibe, teşvik, kredi ve muafiyetlerle kadın girişimciliğini desteklemeyi ve işverenleri teşvik etmeyi amaçlıyoruz" diye ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.