Bakan Işıkhan konuştu: "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu 20 kat arttı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Orhan Yegin ile birlikte Ankara'daki AK Parti Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bir araya gelmiş bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Orhan Yegin ile birlikte Ankara'daki AK Parti Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

Işıkhan, SGK'dan ölüm aylığı alan kişilerin de promosyonlarını artırdıklarını açıkladı, bununla birlikte emeklilerin dışında kalan kesimleri de kapsadıklarını belirtti: "Her zaman söylediğimiz gibi, denge ve disiplin içerisinde. Ekonomimizi kuvvetli bir şekilde yükselttikçe, artan refahtan işçilerimize, işverenlerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'SGK'YA EN BORÇLU BELEDİYELER CHP'DEN'

Bakan Işıkhan, Türkiye genelinde SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP belediyeleri olduğunu açıkladı, belediyelerin SGK'ya olan borçları hakkında bilgi verdi.

Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleri aracılığıyla SGK'ye en çok borçlanan belediye olduğunu belirterek sözlerine devam etti.

"Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını devlete ödemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç, bugün 4,5 milyar düzeyinde olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda."

Bu borçların belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçları olduğunu bildiren Işıkhan, bunun herhangi bir yatırımla, icraatla açıklanabilecek bir tarafının olmadığını tüm Ankaralıların bildiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yapı Kredi Bankası Satılıyor mu? Koç Holding'ten Açıklama Geldi!
Türkiye'nin 22 yıllık ve TOGG parçaları üreten dev otomotiv devi iflas ediyor!
Bankacılık Sektöründe Deprem! Yapı Kredi Hisseleri Rekor Kırdı
Türkiye'nin en tanınmış ekonomisti açıkladı: İşte doların yıl sonu görebileceği rakam!
Altın fiyatlarındaki son durum: 21 Mayıs güncel altın tutarları