Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinde son kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na ait olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, asgari ücretin belirlenmesinde son kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na ait olduğunu vurguladı. 2024 yılında asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini ve yalnızca tek bir zam yapılacağını hatırlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Asgari ücreti belirlemek için son kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecek. Hedefimiz, maksimum faydayı sağlayacak bir noktada asgari ücreti tespit etmektir," dedi.

2024 yılı başında belirlenen asgari ücret 17 bin 2 TL olarak uygulanmaya devam ederken, temmuz ayında herhangi bir ara zam yapılmamıştı. Bakan Işıkhan, geçen yılki asgari ücret görüşmelerinde 2024'te asgari ücrete yalnızca tek bir zam yapılacağını belirtmişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, her yıl aralık ayında düzenlediği toplantılarla yeni yıl için geçerli olacak asgari ücreti belirliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.