Bakan Kacır ve Astronot Gezeravcı Gençlerle Bir araya Geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Erciyes Kültür Merkezi'nde gençlerle buluştu. Bakan Kacır, Türk gençliğinin milli teknoloji hamlesi yolculuğundaki önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Erciyes Kültür Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Bakan Kacır, Türk gençliğinin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda merkezde olduğunu vurgulayarak, gençlerin potansiyeline inandıklarını ve Türkiye'nin kritik teknolojileri geliştirme ve dünyaya ihraç etme konusunda gençlerin önemli bir rol oynadığını belirtti. Kacır, Türk gençlerinin başarılarını gökyüzüne imza attığı projelerle kanıtladığını dile getirdi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusunun önemine değinerek, gençlerin önünü açmanın milli teknoloji hedeflerine ulaşmak için kritik olduğunu ifade etti. Türkiye'nin havacılık tarihindeki başarıların gençlerin emeği ve iradesiyle gerçekleştiğini vurgulayan Kacır, Türk gençliğinin her şeyin en iyisini başarabilecek kabiliyete sahip olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, Türkiye'nin milli iletişim uydusu TÜRKSAT 6-A'yı uzaya gönderme hazırlıklarını ve uzay teknolojilerindeki hedeflerini paylaştı. Türkiye'nin iletişim uydularını yerli ve milli olarak geliştirebilen ender ülkelerden biri olacağını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin milli hibrit roket motorunu uzayda kullanarak dünyada bir ilke imza atacağını belirtti. Bakan Kacır, tüm bu projelerin gençlerin katkılarıyla gerçekleşeceğini vurguladı.

Program, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın gençlere tecrübelerini anlatmasıyla devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İçişleri Bakanı: 'Çember-18 Operasyonlarında 81 İlde 4,995 Firari Yakalandı'
Türkiye-Yunanistan İlişkilerinde Yeni Adım: Miçotakis'in Ankara Ziyareti
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den açıklama: "Pençe’de kilit bu yıl kapanacak"
Ege Denizi'nde Kurtarılan 47 Göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
Asker kaçakları polise saldırdı