Bakan Kurum, CHP'li belediye başkanını toplantıdan çıkarmaya kalkışmış

Kahramanmaraş İl Koordinasyon Toplantısı'nda Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, ilçesinin deprem sonrası sorunlarını aktarmaya çalışırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sert tepkisiyle karşılaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4 Ekim’de Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası il genelindeki çalışmalara dair istişarelerde bulunmak üzere düzenlenen Kahramanmaraş İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, şehirdeki mülki ve idari amirlerin yanı sıra ilçe belediye başkanları da iştirak etti. Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, ilçesinin deprem sonrası yaşadığı sorunları dile getirmek isterken Bakan Kurum'un sert tepkisiyle karşılaştığını ve toplantıdan çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

Bozan, toplantıya katılma amacının ilçesinin sorunlarını aktarmak olduğunu ifade etti ve Bakan Kurum'un bu sorunları dinlemediğini vurguladı. Şunları söyledi:

"Valilik tarafından toplantıya davet edildik. Tüm belediye başkanları, il müdürleri ve daire amirleri de davetliydi. Biz, Nurhak’ın sorunlarını Bakan Bey’e iletmek istedik. Toplantıda, Bakan Kurum AKP İl Başkanı, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte bulundu. Ancak kendisi, 'Hiç kimse siyaset yapmayacak, biz siyaset yapmıyoruz' gibi ifadelerle sözlerime karşılık verdi. Nurhak’ın sorunlarını dile getirmeye çalıştığımda, üslubunu sertleştirerek tehditkar cümleler kurmaya başladı. 'Herkes burada ne konuşuluyorsa dışarıda da aynı şeyi konuşacak' diyerek beni dışarı çıkarmaya çalıştı. Ben de çıkmayacağımı belirttim çünkü amacımız, ilçemizin sorunlarını konuşmaktı."

Bozan, yaşananları şöyle sürdürdü:

"Ben sorunlarımızı aktarmaya çalışırken Bakan Kurum, tartışmayı büyütmekten çekinmedi. Mikrofonsuz kalınca Nurhak’ın belediye binasının yıkıldığını, rezerv alanlarıyla ilgili bilgileri almak için toplantıya geldiğimizi ifade etmeye çalıştım. Ancak Bakan Kurum bunları dinlemeden konuyu kapattı ve 'Bu bilgileri Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alırsınız' diyerek diğer ilçeye geçti. Bakan Bey'in amacını anlamakta zorlanıyoruz; muhalefet partilerine ayar vermeye mi çalışıyor? Daha önceki toplantılarda da benzer bir tutum sergiledi."

Bozan, ayrıca toplantıda diğer belediye başkanlarıyla arasında bir ayrım yapıldığını da belirtti:

"Toplantıda, 300 çöp konteyneri birine, 200 çöp konteyneri diğerine gibi plansız bir dağıtım yapıldı ve Nurhak bu dağıtımda dışlandı. Bu durum, Bakan Kurum'un tek taraflı yaklaşımını ve sorunları çözme amacının olmadığını gösteriyor. Bu saatten sonra, Bakan Kurum hariç herkesin desteğini talep edeceğiz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.