Bakan Mehmet Şimşek: Borsada tüyolarla hareket etmeyin!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) koordinasyonunda kurulan Finansal Okuryazarlık Platformu’nun tanıtımına katıldı. Bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu'nun tanıtımında finansal okuryazarlığın önemine vurgu yaptı. Özellikle temel eğitimde finansal okuryazarlığın önemli bir bileşen olması gerektiğini belirten Şimşek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışmalar yapıldığını ifade etti. Platformun herkese ücretsiz olarak sunulacağını ve vatandaşların kaynaklarını sermaye piyasalarına yönlendirmesinin tercih edildiğini söyledi. Borsada yatırım yapmanın analize dayalı olduğunu vurgulayarak, "Borsa bir oyun alanı değil, yatırım yapılan bir alan ve platformdur" dedi.

Şimşek, toplumun finansal okuryazarlık düzeyinin artırılmasının önemine de değindi. Kolay para kazanma yollarının genelde riskli olduğunu belirterek, vatandaşlara tüyolar ve duyumlarla hareket etmemeleri, Finansal Okuryazarlık Platformu'na uğramaları ve eğitim almaları çağrısında bulundu. Türkiye'de enflasyonun düşük tek haneli rakamlara indirilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, dezenflasyon politikalarının başarıyla uygulandığını belirtti. Enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 30'lu rakamlara düşeceğini ve sonraki yıllarda tek haneli rakamlara indirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise Finansal Okuryazarlık Platformu'nun kadınlar ve gençler başta olmak üzere her kesime finansal temel bilgileri vermek için oluşturulduğunu belirtti. Platformun, finansal okuryazarlık bilincinin Türkiye'de artırılmasını amaçladığını ve özellikle ev hanımları ve gençler arasında bilgi ve beceri gelişimini teşvik etmeyi hedeflediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.