Bakan Memişoğlu'ndan Dezenformasyon Üzerine Açıklama: 'Bu İddialar Gerçek Değil!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Konya'da Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu iddiaların dezenformasyon niteliğinde olduğunu vurguladı.

Bakan Memişoğlu, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un açıklamalarına dayanarak sosyal medyada yayılan bu iddiaların doğru olmadığını ifade etti. "Böyle bir durum söz konusu değil," diyen Memişoğlu, "Bizler misafirlerimize her türlü hizmeti veririz. Ancak bunu kötü niyetle kullanan ve 5 yıl evvel il müdürümüzün söylediği birkaç ifadeyi kötü niyetli sosyal medyada paylaşan arkadaşların yanlış yaptığını düşünüyorum," şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

Memişoğlu, sosyal medyada 5-6 yıl önce söylenmiş birkaç kelimenin dezenformasyon aracı olarak kullanıldığını belirtti. "Bunu yayanların ne düşünceyle bunu yaptıklarını anlamış değilim," diyen Bakan, Covid-19 salgını döneminde Türkiye'nin sağlık altyapısının dünya tarafından nasıl takdir edildiğini hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye’nin sağlık hizmetleri konusunda dünya genelinde örnek gösterildiğini belirten Memişoğlu, "Biz insanlığa sağlık anlamında hizmet etmekle mükellefiz. Aynı zamanda kendi insanımızın da en iyi sağlık hizmetini almaya hakkı olduğunu ve bunu verdiğimizi belirtmek istiyorum," dedi. Türkiye’nin sağlık hizmetlerinin yaygın, ücretsiz ve güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurguladı.

AMASYA'DA YENİ HASTANE PROJESİ

Ziyaret ettiği Amasya Valiliği'nde, göreve yeni başlayan Amasya Valisi Önder Bakan'a başarılar dileyen Memişoğlu, inşasına başlanan 600 yataklı Amasya Devlet Hastanesi binasının 2026 yılının ilk aylarında hizmete açılmasının planlandığını da duyurdu. Ziyarette AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.