Bakan Nureddin Nebati'den faiz ve enflasyon açıklaması

"Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak, istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin olarak, "Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak, istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sürerken, Bakan Nureddin Nebati milletvekillerinin sorularını yanıtlıyor.

NTV'nin haberine göre; Bakan Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin olarak, "Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik" dedi.

"Enflasyona kimseyi ezdirmedik" diyen Bakan Nebati, "İstihdam olsun, alım gücü iyileştirmesi olsun gerekli politikaları uyguladık. Önümüzdeki dönemde de bu kararlı politikaları uygulayacağımızdan halkımız emin olsun" diye konuştu. 

Bakan Nebati, enflasyonun ne zaman düşeceği sorusuna ise "Önümüzdeki dönemde iyileştirmeler her türlü alanda rakamlara yansıyacaktır" dedi.

TÜİK eleştirilerine yanıt

Milletvekillerinin TÜİK'e yönelik eleştirilerine de yanıt veren Bakan Nebati, "TÜİK'e sahip çıkalım, 2022 yılında 560 bin 360 fiyatı derliyor, 2 bin kişilik ekiple gerçekleştiriyor bunu" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!
En çok bu araç modeli satılıyor! Alıcılar ve satıcılar bu verilere dikkat etmeli
Yapılandırma Mı Geliyor?
Türkiye'nin Süper Lig ekibinin ana sponsoru olan otomotiv devi iflasın eşiğinde!
Tüm emeklileri ilgilendiriyor: Emekli maaşlarına sürpriz değişiklik!