İmam hatiplerdeki, haccın farzlarını yerine getiren'' robot, bitkilerin dua ve tatlı sözle daha hızlı geliştiğini iddia eden ''Tatlı Kelam’, tebessüm ve selamın temiz dünyalara etkisinin araştırılması, EKG önlüğü ile mahremiyeti korumak gibi bilimsellikten uzak TÜBİTAK projeleri dikkat çekmeye devam ediyor.
Ülkede bilim ve teknolojinin geldiği endişe verici boyut tartışmalara sebep olurken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün bilimsel araştırmalar yapacaklarını öne sürerek Antarktika’da hak iddia ettiklerini söylemesi akıllara 'Antartika'ya da mı imam hatip yapılacak' sorusunu getirdi.
Özlü, Antarktika’ya üs kurmak amacıyla 9 kişiden oluşan bir araştırma grubu gönderdiklerini ve kıtada hak iddia ettiklerini açıkladı.
Bakan Özlü, söz konusu üssün 2018’de kurulmasını öngördüklerini belirterek, “Bilimsel araştırmalar yapacağız. Sürekli orada kalacağız. Bir bakıma orada hak iddia ediyoruz'' dedi.
Heyetten Antarktika’ya ilişkin bilgilerin gelmeye başladığını söyleyen Özlü, kıtadan gelen fotoğrafı paylaştı. Antarktika ile ilgili anlaşmanın Meclis’ten geçtiğini aktaran Özlü, “Türkiye, Antarktika’nın sadece bilimsel amaçlarla kullanılmasını öngören anlaşmaya onayladı. Hiç ummadığımız ülkeler orada üs kurmuş'' diye konuştu.
Türkiye'de siyasiler bilim ve teknolojiye verdikleri önemi sık sık dile getiriyor.
BİNALİ YILDIRIM: BİLİŞİME FAZLA KAFA YORARSAN SIYIRIRSIN
Geçtiğimiz yıllarda Apple'ın bulut platformu iCloud'a değinen Binali Yıldırım, ''Bu bulut sistemi dedikleri bir şey var şimdi. Herkes oraya bir şey atıyor gelen oradan işine yarayanı alıyor kullanıyor, ben böyle anlıyorum, belki farklı bir şeydir. Şey yok artık böyle sistematik bir şey yok. Abur cubur dolduruyorsun, herkes ihtiyacını oradan alıyor ama hiç de karışmıyor… Bu bilişime fazla kafayı yorarsan sıyırırsın'' sözleriyle gündeme gelmişti.
ERDOĞAN BAYRAKTAR: BİZ ARA ELEMAN ÜLKESİYİZ, MUCİT ÇIKARAMAYIZ
Yine 2013 senesinde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldığı bir iftar yemeğinde, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğunu, “konumu itibariyle'' mucitler ve “kalem efendileri'' çıkaramayacağını ama bir “ara eleman ülkesi'' olmak için çabalayabileceğini söylemişti.
">